FORSIDE BØRNEKULTUR
Nyheder BKC TILMELD BKC NYHEDSBREV Udstillinger og værksteder
Ole Lund Kirkegaard og alle rødderne Max 5 Fod Gernes Dig og Mig Billeder Dig og Mig Nattesværmeri Den Store Nordiske Elefantudstilling Billeder elefantudstilling Indien Tidsrum Kalkmaleri projekt
Billedskolen
Program Billedskolen Vigtige datoer Billeder fra Billedskolen
KONTAKT
Medarbejdere Drift Leje af lokaler
AV-udstyr
Parkering Administration
KONCERTKALENDER
Der blev kigget og tegnet kalkmalerier i kirken
Biografpremiere med plakater, popkorn og sodavand

Karmelittermunkens hemmelighed


Efterår 2004 og efterår 2008

I middelalderen var Danmark et analfabetisk samfund. De vigtigste kommunikationsformer var tale, viser, drama og billeder. Almindelige mennesker kunne hverken læse eller skrive. De kunne heller ikke forstå præsterne når de prædikede på latin i kirkerne. Kalkmalerierne fik derfor stor betydning for samtidens mennesker og er i dag væsentlige kilder til forståelse af datidens verdensbillede.

Børnekulturcentret sætter med en række undervisningsforløb for skoleklasser til efteråret fokus på denne enestående del af vores kulturarv.
Samtidig gennemføres der et kursusforløb for lærer og pædagoger i samarbejde med PUC,

Undervisningsforløbet tager afsæt i Karmeliterklosteret og Sct. Mariæ Kirkens kalkmalerier her i Helsingør.
Introduktionen til kalkmalerierne i Karmeliterklosteret og Sct. Mariæ kirken vil den første dag foregå her med Jørgen Ingberg Henriksen som omviser. Her nærlæser og tolker vi de forskellige kalkmalerier, deres udformning, indhold og udtryk. I klosteret bliver børnene præsenteret for en beretning fra det 1500 århundrede forfattet og læst op af Gertrud Tinning fra Helsingør. Efter omvisningen bliver der tid til notater og tegninger.

Inspireret af kalkmaleriernes indhold, deres måde at være tegnet på, og fyldt med billedindtryk skal klassen de følgende 4 dage arbejde med egne fortællinger i en tegne/flyttefilm.
Inni Karine Melbye og Trine Heller Jensen, begge med mange års erfaring i animation som udtryksform, vil arbejde med klassen i Børnekulturcentrets animationsværksted.
.
webdesign www.confetti.dk