FORSIDE BØRNEKULTUR
Nyheder BKC TILMELD BKC NYHEDSBREV Udstillinger og værksteder
Ole Lund Kirkegaard og alle rødderne Max 5 Fod Gernes Dig og Mig Billeder Dig og Mig Nattesværmeri Den Store Nordiske Elefantudstilling Billeder elefantudstilling Indien Tidsrum Kalkmaleri projekt
Billedskolen
Program Billedskolen Vigtige datoer Billeder fra Billedskolen
KONTAKT
Medarbejdere Drift Leje af lokaler
AV-udstyr
Parkering Administration
KONCERTKALENDER
Pigerne tegner elefanter
Gennemgang af Peter Hentzes billeder med de indiske børn

Den Store Nordiske Elefantudstilling

 

2004-2007

Se billederne fra elefanternes rejse til Indien foråret 2007


En udstilling med billeder, tekst og lyd af Pernelle Maegaard, Peter Hentze, Victoria og Thomas Winding, - som beskriver elefanten på alle mulige og mindre mulige måder, med den hensigt at inspirere børn til at opfinde nye billeder.

Udstillingen er produceret af Børnekulturcentret i Toldkammeret i samarbejde med Kulturhuset i Stockholm, og har udover Toldkammeret været vist i Stockholm, Reykjavik, Vordingborg og New Delhi.

Ved at sammensætte »elefanten« af mange forskellige elementer og på nye måder, vil vi vise elefanten i al sin skønhed, men også lege med den som begreb, og lade den optræde som metafor for mange forskellige ideer.
En elefant er et landpattedyr, den kan ikke blot opnå en høj alder, den er også et dyr, som har overlevet næsten uden at forandre sig siden urtiden.

Men elefanten er både natur og kultur: Den er symbol på alder, visdom og lang hukommelse. I det gamle Rom, i Kina, Indien og Persien, var den et helligt dyr. Den er symbolet på det evige liv og sejren over døden. Den er guden Ganesh, den er symbolet på den hellige visdomsstyrke.

Elefanten er verdens støtte. Buddahs moder drømte, at en hvid elefant trængte ind i hendes mave, og det var tegnet på, at hun ville føde verdens frelser. Elefanten er helten i mange historier og ofte anvendt i børnebøger, som symbolet på godhed, klogskab og loyalitet.

Den er barnlig som DUMBO, og voksen som BABAR (den kendte skaber af det eneste velfungerende, socialistiske og planøkonomiske kongedømme). Den er frygtløs, enormt stærk og besynderligt blid.

Omvisninger og værkstedsforløb for dagplejere, børneinstitutioner og skoler


webdesign www.confetti.dk