FORSIDE BØRNEKULTUR
Nyheder BKC TILMELD BKC NYHEDSBREV Udstillinger og værksteder
Ole Lund Kirkegaard og alle rødderne Max 5 Fod Gernes Dig og Mig Billeder Dig og Mig Nattesværmeri Den Store Nordiske Elefantudstilling Billeder elefantudstilling Indien Tidsrum Kalkmaleri projekt
Billedskolen
Program Billedskolen Vigtige datoer Billeder fra Billedskolen
KONTAKT
Medarbejdere Drift Leje af lokaler
AV-udstyr
Parkering Administration
KONCERTKALENDER
Julie Kyhl: Fremtidens Guld - et udsnit
Julie Kyhl viser rundt i udstillingen

Tidsrum - en udstilling om tid af Julie Kyhl


13. oktober 2007 -  1. marts 2008

Finurlig tid. Hundredevis af ure og sjove fortællinger om tid i Helsingør:
Hvor hurtigt gik tiden i går, hvordan finder en sømand vej over oceanet, hvad er klokken i Kina og hvorfor. Der er masser af spørgsmål og fortællinger om tid i den nye udstilling, ”Tidsrum”, skabt af Julie Kyhl, som Børnekulturcentret i Toldkammeret i Helsingør slår dørene op for lørdag d. 13. oktober. Her er bogstaveligt tale om en urpremiere, for udstillingen har aldrig tidligere været vist.

Billedkunstneren, scenografen og børnebogsforfatteren Julie Kyhl er en tingfinder og påhitter af en helt særlig kaliber. Til denne udstilling har hun samlet hundredvis af ure og måleapparater, som sammen med alverdens skrot og skatte er stykket sammen til finurlige fortællinger om tid.

Der er også lyd på udstillingen, idet Lisbeth Koerner har skabt en række små, sjove lydbilleder. I tableauer og tidslommer kan børn og voksne bruge timer på at gå på opdagelse, og de vil helt sikkert filosofere over ting, man ikke plejer at tale om.

Samtidig med udstillingens åbning fejres også snigpremieren på udgivelsen af Julie Kyhls nye børnebog ”Anton og Uret” fra forlaget Politiken. Bogen kommer først på lager i slutningen af oktober, men der vil være mulighed for at købe dugfriske, signerede eksemplarer på ferniseringsdagen, hvor kunstneren vil være til stede. Originaltegningerne kan ses på udstillingen.

Udstillingen ”Tidsrum” og bogen om ”Anton og Uret” stiller uendeligt mange spørgsmål til begrebet tid, og der er ingen ende på de sjove vinkler ”tiden” kan angribes fra. Så det anbefales at give sig god tid til besøget.

webdesign www.confetti.dk