KONCERTKALENDER
   
Fredag den 03.08.2012 kl. 20:00

THE SEXICAN

GADETEATER FESTIVAL

Kun dørsalg 20 kr
koncert 20.00
Det danske kultband The Sexican spiller op til fest i Toldkammerets gård fredag den 3. august som en del af Gadeteaterfestivalen.
 
Det anmelderroste og DMA-nominerede kultband The Sexican fra Danmark er efter en 10-dage lang turné i tequilaens land godt i gang med at lægge Mexico for sine fødder.
 
Præsidenten for Approdim - den mexicanske sammenslutning af pladeselskaber - Francisco Sanchez havde efter en tre-årig lang flirt på World Music Expo, inviteret bandet til landet og forestod selv som tour manager booking af en koncertrække i Mexico med The Sexican som kulminerede i en koncert på selveste FIM Guadalajara Festival.
 
Efter fem intense dage m. dokumentar-optagelser, forretninger og koncerter i Mexico City drog bandet til Mexicos næststørste by, Guadalajara, hvor bandet holdt officiel pressekonference på Hotel Hilton i Guadalajara forud for en koncert primetime fredag aften på FIM Guadalajara, Mexicos største festival. Koncerten, som blev TV-transmitteret, indgår i bandets kommende 'Rockumentary'-DVD som forventes at udkomme i november måned.
 
Forventningerne er store til bandets potentiale i Mexico og det øvrige mellemamerika. Francisco Sanchez udtaler: 'They could get big over here - really! They have undertaken our Mariachi and musical tradition as part of their heritage - and they sing in our language too. That does not go unnoticed here! It would be like a Mexican band going to China - singing in chinese…'
 
 
 
 
Bandets album 'The Summoning' blev nomineret til Danish Music Awards for årets World album i 2011. Nummeret 'Le Tour' blev indspillet sommeren 2011 og brugt på dansk TV2's dækning af Tour de France. Nummeret blev herefter udgivet som single. En DVD og et nyt studie-album er i støbeskeen til henholdsvis 2012 og 2013, og The Sexican turnerer i foråret i Danmark, Cuba, Mexico og Tyskland.
 
 
Koncerten er er støttet af Statens Kunstråds Musikudvalg.
webdesign www.confetti.dk