FORSIDE BØRNEKULTUR
Nyheder BKC TILMELD BKC NYHEDSBREV Udstillinger og værksteder
Ole Lund Kirkegaard og alle rødderne Max 5 Fod Gernes Dig og Mig Billeder Dig og Mig Nattesværmeri Den Store Nordiske Elefantudstilling Billeder elefantudstilling Indien Tidsrum Kalkmaleri projekt
Billedskolen
Program Billedskolen Vigtige datoer Billeder fra Billedskolen
KONTAKT
Medarbejdere Drift Leje af lokaler
AV-udstyr
Parkering Administration
KONCERTKALENDER
   
Fredag den 14.10.2011 kl. 21:00

HYMNS FROM NINEVEH

 
SUPPORT: MUNICH
Forsalg 100,- inkl. gebyr
Dørsalg 110,- inkl. gebyr
UNG u. 21/65+ 75,-/85,- inkl. gebyr
http://www.hymns.dk/
Sidste år fik debut-EP’en Uncomplicated Christmassongs næsten anmelder-træerne til at vokse ind i himlen. Nu er Jonas klar med sit første album som Hymns from Nineveh. Det blev allerede med EP’en afsløret, at Hymns from Nineveh er noget så usædvanligt på den danske scene, som en kunstner, der ikke lægger skjul på sin tro. Og det kan ikke være anderledes. Jonas bærer troen i hjertet, og hjertet bærer han uden på skjorten.
 
Lyt mens du læser... klik her:
 
 
Hymns from Ninevehs musikalske univers består af akustiske folkinspirerede popmelodier. Der er en imødekommende enkelhed i melodierne, og hans tekster er, selvom de er meget personlige, både almengyldige og bevægende. I centrum står guitaren og Jonas’ rene, lyse vokal. Vokalen emmer i sin ubesværede inderlighed af et nærvær, som er meget svær ikke at blive rørt af.
 
Jonas har skrevet sange siden sine tidlige teenageår, og nogle af sangene på debutalbummet er skrevet for år tilbage. Det sidste års tid har han været i studiet, hvor han sammen med makkerparret Aske Bode (producer) og Caspar Hesselager (mix) har finpudset sine sange. Albummet spænder fra nedbarberede udtryk med Jonas og hans guitar til komplekse polyrytmiske arrangementer, hvor guitaren får følgeskab af et væld af instrumenter. Over 20 musikere gæster albummet, her i blandt RebekkaMaria, som lægger sin smukke vokal til koret.

Historien om Jonas og hymnerne
Hymns from Nineveh refererer til historien om byen Nineveh i Det Gamle Testamente.

Jonas blev født ind i en stærkt troende familie. Han kom til verden ved Vesterhavet og er vokset op som den yngste af fem søskende. Inden han var ret gammel blev han fragtet med familien, først til England og så til Botswana i det sydlige Afrika. Her skulle hans far undervise på et præsteseminarium i 5 år. Den tidlige barndoms fundament blev et farverigt intermezzo ved Sydafrikas grænse. Hjemmet var præget af en glæde ved musik, sprog og tro. Her hørte Jonas, Mills Brothers, Beatles og polyfoniske hymner i den multietniske kirke.

Tilbage i Vestjylland begyndte Jonas at spille cello og vejen til klassisk konservatorie uddannelse lå åben og ligefor. Men efter gymnasiet dannede han bastardpop-orkestret ”Attrap”, og konservatoriet blev aldrig aktuelt. Attrap gik i opløsning efter halvandet år, men udgav et “posthumt” album forrige år, som blev skamrost af de danske anmeldere.

De mange Attrap-koncerter og de sene teenageårs bekymringer sled på Jonas. Efter et intenst koncertefterår, flyttede han væk fra det hele, til en stenkælder i Tilst. Tvivlende på både tilværelsen og det faste holdepunkt gennem hele hans opvækst - troen. I næsten et år holdt han til her og ud af stilhedseksilet opstod Hymns from Nineveh. Hymnerne og elegierne. Som et ekko fra Beatles-kassettebåndet, Afrikasalmerne, Vestjyllands solitære provins og sjælens kældermørke.
 
 
SUPPORT: MUNICH
Når århusianske Munich torsdag rammer landevejen for at spille koncerter i hele Danmark sammen med Hymns From Nineveh er det med en ny EP i baggagen. Deres månedlange turné bringer dem forbi bl.a. Koncerthuset i København og Musikhuset i Århus. EP’en kan downloades gratis fra i dag via bandets hjemmeside.
’Tell Me All About The Future’ er titlen på den EP, Munich sender på gaden i denne uge i forbindelse med deres turnéstart i Musikhuset i Århus på torsdag. Her vil de, ligesom på resten af deres danmarksturné, spille som support for Hymns From Nineveh. Både sange fra den nye udgivelse og bandets debutalbum vil luftes.
 
Lyt og hent Munichs nye EP gratis her...
 
 
Koncerten er er støttet af Statens Kunstråds Musikudvalg.
webdesign www.confetti.dk